Kimchi burger


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
Vyzkoušejte si vylepšit klasický burger z hovězího masa lahodnou kvašenou zeleninou kimchi. Jemně nakyslé kimchi nejen, že skvěle vyváží chutě burgeru, ale našemu tělu dodá spoustu zdraví prospěšných probiotik i vitaminů a také zlepšuje trávení.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Maso
300 g
Hovězí mleté maso
1 stroužky
Česnek balený
1 lžíce
Nasekaná petržel
1 lžička
Koriandrový prášek
Sůl
Pepř

Na dodělání
4 plátky
Cheddar plátky
2 ks
Burger bulky se sezamem
1 ks
Rajčata
Červená cibule
Rukola
Hladkolistá petržel
Beavia Kimchi Klasik nepálivé

Dresink
4 4 lžíce
Majonéza s obsahem vaječného žloutku
1 lžička
Dijonská hořčice
1 lžička
Uzená paprika
0.5 lžička
Římský kmín
Sůl

Příprava

1
Hovězí maso dobře promíchejte s prolisovaným česnekem, petrželkou, mletým koriandrem, solí a pepřem. Vytvarujte 2 karbanátky. Pokud pro přípravu nepoužíváte sklopný gril, je dobré doprostřed každého karbanátku udělat palcem důlek, aby se maso nevyboulilo. 
2
Maso opékejte pár minut z obou stran na grilu. Než ho sundáte z grilu, položte na každý kus 1–2 plátky čedaru a nechte povolit. 
3
Bulky prokrojte a řeznou stranou nechte chvíli opékat na grilu dozlatova.
4
Rajče i cibuli nakrájejte na slabé plátky. Promíchejte ingredience na dresink. 
5
Spodní část bulky potřete lžící dresinku, obložte cibulí, rajčetem, rukolou, opečeným masem, zasypejte trochou Beavia kimchi klasik a petrželky a přiklopte horní částí bulky – také potřenou lžící dresinku.

Další recepty