Kapustové závitky s mletým masem


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
Plněné papriky mletým masem připravujete asi poměrně často. Vyzkoušejte jejich kapustovou obdobu a rozhodně nebudete litovat. Kapustové závitky s mletým masem budou skvěle chutnat samotné jen se smetanou nebo s vařeným bramborem.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

1 ks
Kapusta
600 g
Mleté maso mix vepřové a hovězí
2 ks
Cibule žlutá
1 lžíce
Hořčice plnotučná
1 ks
Čerstvá BIO vejce 6 ks M
Sůl
Pepř
1 lžíce
Sladká červená paprika
Olej
4 lžíce
Strouhanka
5 lžíce
Čerstvé plnotučné mléko 3,5% tuku
150 g
Špek
100 g
Rajčatový protlak
Krystalový cukr
150 g
Zakysaná smetana

Příprava

1
Kapustu očistěte a asi 12 menších listů spařte v osolené́ vroucí́ vodě̌. Vyndejte je, zchlaďte v ledové́ vodě̌, nechte okapat a paličkou na maso lehce naklepejte žebra kapusty.
2
Mleté́ maso dejte do mísy a promíchejte s jednou nadrobno nakrájenou cibulí, solí, hořčicí, vejcem, pepřem a mletou paprikou. Vše společně̌ propracujte, aby směs tvořila vláčnou strukturu.
3
Do směsi přidejte strouhanku (předem lehce navlhčenou mlékem) a vytvarujte asi 12 válečků. Pečte v předehřáté troubě̌ 15 minut při teplotě̌ 180 °C.
4
Po vyndání́ z trouby nechte zchladnout 10 minut a poté každý́ váleček zabalte do listu kapusty – můžete si pomoci kuchyňskou nití.
5
V pánvi na troše oleje orestujte špek a nadrobno nasekanou cibuli, přidejte i trochu zbylé́ pokrájené́ kapusty. Osolte, podlijte lehce vodou a poduste.
6
Poté přidejte protlak, cukr dle chuti a případně směs dokořeňte.
7
Na dno pekáčku rozprostřete podušenou kapustu, na ni těsně̌ vedle sebe rozložte závitky a dopečte asi 5–10 minut v troubě̌ při 170 °C.
8
Podávejte se zakysanou smetanou.

Další recepty