Kachní prso s dýňovým rizotem z krup


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
Kachní maso je u nás velmi oblíbené. Vyzkoušejte si připravit kachní prsa podle Honzy Punčocháře. Podávejte ho s rizotem z krup s marinovanou dýní Hokkaidó. 

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Na maso
880 g
Kachní prsa
Sůl
Pepř

Příloha
480 g
Ječné kroupy
Sůl
500 g
Dýně hokkaido
Pepř
100 ml
Extra panenský olivový olej
1 ks
Cibule bílá
400 ml
Zeleninový vývar
60 g
Parmezán
100 g
České máslo 84 % mléčného tuku

Marinovaná dýně
100 g
Dýně hokkaido
Sůl
20 ml
Extra panenský olivový olej
1 lžíce
Ocet

Příprava

1

POSTUP NA DÝŇOVÉ RIZOTO

Nakrájejte dýni na tenké plátky, osolte, přidejte olivový olej, ocet a nechte hodinu marinovat
2
Kroupy namočte a nechte do druhého dne nabobtnat. Potom je uvařte v osolené vodě na skus (ať nejsou úplně uvařené), propláchněte pod tekoucí studenou vodou a nechte vykapat.
3
Dýni omyjte, neloupejte, nakrájejte na kostky a vyskládejte na plech s pečicím papírem. Dýni osolte, opepřete a decentně zakápněte olivovým olejem. Plech vložte do trouby a pečte 30 minut při 160 °C.
4
Upečenou měkkou dýni Hokkaidó přendejte do mixéru a umixujte hladké pyré. Na zbytku olivového oleje zpěňte najemno nakrájenou cibuli, přidejte propláchnuté, uvařené kroupy, dýňové pyré, vše zalijte zeleninovým vývarem a vařte, než budou kroupy měkké. Do hotového kroupeta nastrouhejte parmezán, zahustěte ho studeným, na kostičky nakrájeným máslem a zamíchejte.
5

POSTUP NA KACHNÍ PRSA

Kachní prsa položte kůží dolů na studenou pánev a pomaličku opékejte, dokud nevzniknou škvarečky, poté maso obraťte a opečte.
6
Poté pečte při 180 °C v troubě 8–10minut.

Další recepty