Pečené jehněčí kotlety s hráškem, šalvějí a brokolicí


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
Dobrota, kterou rozhodně musíte vyzkoušet. Jehněčí kotlety se šalvějí jsou skvělou jarní pochoutkou, kterou musíte vyzkoušet. Příprava je sice trochu náročnější, ale s naším receptem ji určitě zvládnete.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 8 ks
    Jehněčí kotlety
  • 16 ks
    Brambory Grenaille
  • 1 balení
    Divoká brokolice
  • 200 g
    Mražený hrášek
  • 1 balení
    Císařský hrášek
  • 1 balení
    Zelený chřest
  • 100 g
    Mražená kukuřice
  • 1 balení
    Baby kukuřičky
  • 100 g
    Baby mrkvičky
  • 50 g
    Čerstvá šalvěj
  • 120 g
    České máslo 84 % mléčného tuku
  • 1 ks
    Citrónová šťáva
  • 3 lžíce
    Olej
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Brambory dobře omyjte, zalijte vodou, osolte a vařte 15–20 minut doměkka. Společně s bramborami dejte vařit mírně osolenou vodu na přípravu zeleniny.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Troubu předehřejte na 180 °C. Pár lístků šalvěje omyjte a nasekejte nadrobno. Jehněčí kotlety zbavte případných blan, osolte, opepřete a společně se dvěma lžícemi oleje do nich vetřete nasekanou šalvěj. Nechte odpočívat při pokojové teplotě.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Veškerou čerstvou zeleninu umyjte. Připravte si mísu s ledovou vodou na zchlazení uvařené zeleniny.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Do mírně osolené vroucí vody opatrně vložte brokolici a nechte 5 minut blanšírovat. Poté ji pomocí cedníku vyndejte a okamžitě ponořte do ledové vody, zchlaďte a odložte na papírovou utěrku. Stejný postup opakujte i s chřestem, císařským hráškem, baby kukuřičkami a mrkvičkami. Mražený hrášek a kukuřici vytáhněte z mrazničky a nechte povolit.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Ve větší pánvi rozehřejte jednu lžíci oleje a opečte na ní připravené kotlety ze všech stran, aby se maso zatáhlo.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Blanšírovanou brokolici, mrkev, kukuřičky, císařský hrášek a chřest dejte společně s povoleným hráškem a kukuřicí do pekáče a navrch položte všechny opečené kotlety.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Máslo nakrájejte na kostičky, posypte jimi maso se zeleninou, přidejte zbylé lístky šalvěje a dejte péct do trouby na 15 minut. Přibližně po 10 minutách přidejte do pekáčku uvařené grenaille, zvyšte teplotu na 190 °C a pečte vše dohromady zbývajících 5 minut.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Poté pekáček vyjměte a maso se zeleninou pokapejte šťávou z citronu.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Hotové kotlety podávejte s pečenými bramborami a zeleninou přelité výpekem z pekáčku.

Další recepty