Jahodové knedlíky podle Honzy Punčocháře


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Sladká jídla
  • Hlavní jídla
  • Večeře
Také tak milujete knedlíky s jahodami? Navíc když je vláčné těsto připravované z tvarohu. Toto jídlo je zkrátka symbolem blížícího se léta, a proto jsme recept na něj nemohli vynechat!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

300 g
Veka
50 g
České máslo 84 % mléčného tuku
80 g
Tvaroh tučný
Moučkový cukr
1 lžička
Skořice
Sůl
2 ks (pouze žloutky)
Vejce L6 na podestýlce
2 lžíce
Hladká mouka

Jahody
250 g
Jahody
100 ml
Smetana ke šlehání 33%
1 lžička
Moučkový cukr

Skořicové máslo
100 g
České máslo 84 % mléčného tuku
1 lžička
Moučkový cukr
1 lžička
Skořice

Na ozdobu
150 g
Tvaroh na strouhání
Moučkový cukr
Skořice
Jahody

Příprava

1
Veku zbavte tmavých okrajů a nakrájejte na kostky. Orestujte je v pánvi na másle dozlatova.
2
Poté přesypte do mísy, přidejte dva žloutky, tvaroh, cukr, skořici a mouku.
3
Vše spojte a vypracujte těsto. Z něj tvarujte kuličky, které vařte v osolené vodě 10–12 minut podle velikosti.
4
Jahody nakrájejte na drobné kostičky, oslaďte cukrem a rozmačkejte vidličkou.
5
Přidejte smetanu a nechte v lednici vychladit.
6
Do hrnce dejte máslo, cukr a skořici a vše rozpusťte, poté do másla vložte uvařené knedlíčky a lehce obalte.
7
Knedlíčky servírujte na rozmačkané jahody, přidejte nadrobený tvrdý tvaroh, který ještě oslaďte a ochuťte skořicí.
8
Na závěr můžete ozdobit čerstvými jahodami.

Další recepty