Grilovaný hanger steak se salátem, grilovanou kukuřicí a bylinkovou omáčkou


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
Není nic lepšího než pořádný kus grilovaného hovězího steaku. Až budete příště grilovat, připravte si hanger steak s kukuřicí podle našeho receptu a rozhodně nebudete litovat! Už se vám sbíhají sliny? Tak jdeme na to!

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Na maso
800 g
Vyzrálý hovězí hanger steak
Pepř
Sůl
1 lžíce
Olej

Omáčka
2 stroužky
Česnek balený
50 g
Hladkolistá petržel
1 snítka
Rozmarýn
Sůl
Pepř
1 lžíce
Šťáva z citronu
3 lžíce
Extra panenský olivový olej
0.5 lžičky
Mleté chilli
1 špetka
Římský kmín

Salát
1 balení
Mix salátů
200 g
Cherry rajčata v hroznech
200 g
Sýr s modrou plísní
2 ks
Předvařená kukuřice

Příprava

1
Maso zbavte případných blan, ze všech stran osolte, opepřete a promažte olejem.
2
Nechte marinovat při pokojové teplotě alespoň 20 minut.
3
Mezitím si připravte bylinkovou omáčku a salát.
4
Česnek očistěte, petrželku nasekejte nahrubo, rozmarýn zbavte tvrdého stonku a vše vložte do vysoké nádoby na mixování.
5
Přidejte sůl, pepř, šťávu z citronu, olivový olej, chilli, špetku římského kmínu a rozmixujte tyčovým mixérem.
6
Odložte stranou. Směs salátů zbavte případných povadlých listů a propláchněte, rajčata omyjte a nakrájejte na půlky.
7
Vše smíchejte, rozdělte do čtyř porcí a posypte nadrobeným sýrem s modrou plísní.
8
Na rozpálený gril položte předvařené kukuřice a opékejte je na mírném ohni asi 10 minut ze všech stran.
9
Marinované hovězí steaky grilujte z každé strany 5–7 minut. Poté je přesuňte na prkénko a nechte 5 minut odpočinout.
10
Následně je nakrájejte na tenké plátky a položte na připravený salát.
11
Doplňte grilovanou kukuřicí a přelijte bylinkovou omáčkou. 

Další recepty