Grilované kuře huli-huli


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
  • Sezónní recepty
Připravte si grilované kuře podle receptu z Havaje. Kuře v huli-huli marinádě vás mile překvapí svou svěží chutí a přenese vás na tento kouzelný ostrov. Podávat ho můžete s rýží či salátem.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

100 ml
Kečup jemný
60 ml
Ananasový džus
40 ml
Sójová omáčka
1 lžíce
Třtinový cukr
1 lžička
Zázvor
1 lžička
Česnek balený
1 lžička
Rýžový ocet
1 lžička
Sezamový olej
500 g
Kuřecí prsa

Na dodělání
Jarní cibulka (Česká farma)

Příprava

1
V míse smíchejte kečup, ananasový džus, sójovou omáčku, cukr, zázvor, česnek, ocet a olej. Asi polovinu marinády dejte stranou a uložte do lednice.
2
Kuřecí prsa nakrájejte na menší kusy, budou se lépe, resp. rovnoměrně a rychleji propékat. Maso ponořte do marinády v míse. Mísu překryjte fólií a nechte v lednici přes noc marinovat. 
3
Rozpálený gril potřete rostlinným olejem vhodným k tepelné úpravě (může to být řepkový i olivový). Maso položte na gril a z obou stran grilujte dozlatova. Z marinády, kterou jste si dali stranou, odeberte asi 2 lžíce k potírání masa a zbytek nalijte do mističky k servírování.
4
Než maso stáhnete z grilu, potřete z obou stran znovu marinádou, kterou jste si odložili na potírání a krátce opečte. 
5
Na talíři posypejte najemno nakrájenou jarní cibulkou.
6
Podávejte například s jasmínovou rýží nebo s pečivem a salátem. Nezapomeňte na mističku s omáčkou anebo servírujte s omáčkami, které máte rádi.

Další recepty