Grilovaná krkovice s brambory Hasselback


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
  • Sezónní recepty
Počasí přímo vybízí ke grilování a vy tak můžete během chvilky připravit skvělou večeři plnou chutí. Kombinace vepřového masa s bramborami, zeleninou a dresinkem ze zakysané smetany vás rozhodně mile překvapí.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 balení
Vepřový steak z krkovice barbecue
12 ks
Brambory A
Olivový olej extra panenský
Mlýnek mořská sůl
Oblíbené koření
2 balení
Mix salátů
2 balení
Cherry rajčata v hroznech
2 svazek
Ředkvičky
2 balení
Zakysaná smetana
4 stroužky
Česnek balený
2 ks
Jarní cibulka

Příprava

1
Nejprve připravte brambory. Pečlivě je omyjte kartáčkem, shora nařízněte na tenší plátky, avšak nedokrajujte až do konce, aby zůstaly stále pohromadě ve spodní části.
2
Při krájení pomohou dvě vařečky, mezi které vložte bramboru.
3
Do mističky dejte asi 3 lžíce olivového oleje, sůl a oblíbené koření či bylinky. Brambory vložte do pekáčku vyložeho pečicím papírem a mašlovačkou potřete brambory, i mezi plátky. Dejte péct na 180 °C doměkka, cca 40 minut. Jakmile jsou brambory téměř hotové, rozpálte gril a připravte steaky. 
4
V mezičase ještě připravte rychlý dresink – smíchejte zakysanou smetanu ochuťte čím máte rádi, například jarní cibulka, česnek, bylinky, sůl, pepř.
5
Servírujte s oblíbeným salátem – zde jsme použili mix salátů, rajčata, ředkvičky, olivový olej. 

Další recepty