Grilovaná krkovice s pečenými brambory


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
  • Sezónní recepty
Představte si skvělý nedělní oběd, na kterém si opravdu pochutnáte. Z grilu se line nezaměnitelná vůně grilovaného steaku z vepřové krkovice, které doplní pečené brambory s rozmarýnem. Už se vám sbíhají sliny?

Suroviny

Suroviny na
 
porce

10 ks
Brambory A
1 balení
Vepřový steak z krkovice barbecue
5 plátků
České máslo 84 % mléčného tuku
8 stroužků
Česnek balený
Extra panenský olivový olej
Rozmarýn
Sůl
Pepř

Dresink
Zakysaná smetana
2 lžíce
Nasekaná pažitka
1 lžička
Citrónová šťáva
Sůl
Pepř

Příprava

1
Nejprve si připravte brambory. Důkladně je umyjte, vložte do zapékací mísy, přidejte máslo, stroužky česneku, rozmarýn a olivový olej. Brambory osolte. Podlijte troškou vody a pečte při 200 °C cca 40 minut, dle velikosti brambor.
2
Mezitím si připravte dresink. V připravené misce smíchejte zakysanou smetanu společně s pažitkou, šťávou z citronu, solí a pepřem. Důkladně promíchejte.
3
Poté vložte vepřové steaky na rozpálený gril a grilujte z každé strany cca 3–5 minut.
4
Hotové brambory po upečení rozkrojte, naplňte dresinkem, posypte pažitkou a podávejte s grilovanou krkovicí.

Další recepty