Dýňové kari s rýží


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Vegetarián
Milujete orientální jídlo a máte přebytky dýní ze zahrádky? Pak je recept na víkendový oběd jasný! Vyzkoušejte naše dýňové kari s rýží, na kterém si pochutná celá rodina. Voňavé kari vás zahřeje uprostřed sychravého podzimu a dodá vám dostatek energie.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

2 lžíce
Slunečnicový olej BILLA Naše BIO
2 ks
Cibule žlutá
2 stroužek
Česnek balený
8 cm
Zázvor
2 lžíce
Kari koření
1 ks
Dýně hokkaido
200 g
Cizrna
300 ml
Zeleninový vývar
1 balení
Loupaná rajčata
400 ml
Kokosové mléko (BILLA Bio)
0.5 ks
Citrónová šťáva
Sůl

Příprava

1
Cizrnu den předem namočte, druhý den vyměňte vodu a v nové vodě dejte vařit minimálně na 1 hodinu.
2
Na oleji osmažte nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Když začnou zlátnout, přidejte kari koření. Po chvíli přidejte i dýni, cizrnu, rajčata a zalijte zeleninovým vývarem a kokosovým mlékem.
3
Vařte 30 minut, mezitím si můžete uvařit i rýži jako přílohu.
4
Poté 2 naběračky ze směsi rozmixujte a vraťte, celé kari se tím zahustí. Dochuťte citrónovou šťávou a solí.
5
Servírujte s rýží a dýňovými semínky.

Další recepty