Domácí pizza s mozzarellou


Připraveno za
80 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
Pizzu milují snad úplně všichni! Jen na ingrediencích se všichni nehodnou. Připravte si ji doma a dejte na ní, co vaše hrdlo ráčí. Fantazii se meze nekladou a vaše domácí pizza vždy bude podle vašich představ.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • Na 2 kusy

Těsto
  • 250 g
    Mouka pšeničná
  • 130 g
    Špaldová hladká mouka
  • 250 ml
    Voda
  • 10 g
    Krupicový cukr
  • 5 g
    Sušené droždí
  • 7 g
    Sůl

Rajčatový základ
  • 0.5 balení
    Pasírovaná rajčata classic
  • 1 stroužek
    Česnek balený
  • 15 ml
    Extra panenský olivový olej
  • Sůl
  • Krystalový cukr

Na ozdobu
  • 2 ks
    Mozzarella
  • 180 g
    Eidam bloček 45 %
  • 0.5 balení
    Kukuřice sterilovaná
  • Rukola

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Nejprve si připravte těsto. Smíchejte si pšeničnou i špaldovou mouku s cukrem a solí. Důkladně promíchejte. Vodu si ohřejte na 40 °C a přidejte do něj instantní droždí. Míchejte, dokud se ve vodě nerozpustí. Poté přilijte do sypké směsi, vznikne lepivé těsto, které pomocí rukou propracujte. Těsto se lepí, ale je to žádoucí. 
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Připravte si mísu, kterou pomocí ubrousku vytřete olivovým olejem. Ruce si posypte moukou a z lepivého těsta vytvarujte kouli, kterou vložte do mísy, překryjte potravinářskou fólií a nechte 70 minut kynout v teple.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Mezitím si připravte rajčatový základ. Smíchejte si loupaná rajčata s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, solí a cukrem. Důkladně rozmixujete.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Po 70 minutách si těsto rozdělte na dvě poloviny, přikryjte čistou utěrkou a nechte ještě dalších 30 minut kynout.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Pokud máte rádi česnekové okraje, připravte si 5 lžic olivového oleje a do něj prolisujte jeden stroužek česneku.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Poté už jen vytvarujte pizzu, potřete rajčatovým základem, posypte nastrouhanou mozzarellou i eidamem, posypte kukuřicí a pečte při 250 °C 5–7 minut. Důležité je pizzu dát do důkladně vyhřáté trouby.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Po upečení posypte rukolou a můžete ještě okraje potřít připravenou směsí z olivového oleje a česneku. 

Další recepty