Domácí gyros v pita chlebu


Připraveno za
70 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
Nechte se inspirovat v řecké kuchyni a vychutnejte si skvělý oběd či večeři v řeckém stylu. Máme pro vás skvělý recept na domácí gyros v domácím pita chlebu. Příprava téhle hostiny zabere trochu času, ale rozhodně to bude stát za to.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Pita chleba
550 g
Hladká mouka
200 g
Jogurt bílý
7.5 g
Sušené droždí
200 g
Vlažná voda
0.5 lžičky
Sůl
České máslo 84 % mléčného tuku

Maso
400 g
Vepřová krkovice v celku
2 lžíce
Olej
Koření na gyros

Dresink
1 balení
Zakysaná smetana
Okurka salátová
1 snítka
Čerstvý kopr
Sůl
Pepř

Zelenina
1 balení
Rajčata cherry červená oválná
1 ks
Cibule BILLA BON VIA
1 ks
Salát little gem zelený
Okurka salátová

Příprava

1
Do mísy dejte mouku, jogurt, droždí, špetku cukru, sůl a vlažnou vodu. Vymiste v nelepivé těsto, přikryjte potravinářskou fólií a nechte 90 minut odpočinout. 
2
Mezitím si naložte maso – plátky masa potřete kořením smíchaným v oleji, přetáhněte potravinářskou folii a dejte do lednice. 
3
Těsto pak rozdělte na 4 díly, vyválejte na placky, opečte z obou stran na suché rozpálené pánvi, poté skládejte na sebe na talíř, vždy ihned po sundání z pánve potřete máslem.
4
Maso ogrilujte či opečte na pánvi z obou stran. 
5
Využívejte mezičasy například k omytí a nakrájení veškeré zeleniny – rajčata, salátová okurka, salát little gem a cibule. A také k přípravě jednoduchého dresinku – smíchat zakysanou smetanou s nakrájenou oloupanou okurkou najemno, přidat nasekané snítky kopru, dochutit solí a pepřem. Maso poté nakrájejte na velmi tenké plátky ostrým nožem.
6
Pak už jen kompletujte – část placky potřít dresinkem, přidat zeleninu, nakrájené maso, zabalit do klasického tvaru gyrosu a ihned podávejte.

Další recepty