Domácí hovězí burger s cibulovo-jablečným chutney


Připraveno za
80 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Recepty z masa
  • Sezónní recepty
Hovězí burgery si získaly v našich kuchyních velkou oblibu. A není se čemu divit! Šťavnaté, dobře ochucené maso ve společnosti dalších lahodných ingrediencí je zkrátka neodolatelné. Vyzkoušejte hovězí burger doplnit cibulovo-jablečným chutney a uvidíte, že se váš burger stane hvězdou vaší grill party.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

400 g
Hovězí burger na gril
4 ks
Burger bulky se sezamem
4 plátky
Rajčata
4 list
Hlávkový salát

Chutney
4 ks
Červená cibule
1 ks
Jablko
0.25 hrnek
Vinný ocet Aceto Balsamico
1 lžíce
Rýžový ocet
20 g
Třtinový cukr
2 špetky
Korejské chilli vločky Goču
Sůl
1 lžíce
Vepřové sádlo škvařené

Domácí dip
75 g
Sýr s modrou plísní
4 lžička
Majonéza s obsahem vaječného žloutku
8 lžička
Jogurt bílý
8 lžička
Žervé
8 lžička
Pažitka
Pepř

Příprava

1
Nejprve oloupejte jablko. Oloupané jablko a cibuli nakrájejte najemno. Na pánvi rozpalte vepřové sádlo a na mírném stupni (6 z 9) restujte pozvolna cibuli cca 10 minut, potom přidejte jablko a pokračujte dalších 5 minut. Jakmile je hotovo, přidejte cukr, balsamico, rýžový ocet, chilli a stáhněte na nízký stupeň (4 z 9) a zlehka duste asi 30 minut. Na závěr osolte.
2
Mezitím utřete modrý sýr se zbývajícími ingrediencemi tak, aby vznikl hezky smetanový dip. Dochuťte špetkou pepře.
3
Zkompletujte burger. Bulky rozkrojte a spodní část namažte dipem, položte list salátu, rajče, ugrilovaný hovězí burger, cibulové chutney, a ještě jednu vrstvičku dipu. Nakonec přiklopte horní částí bulky. Kdo má rád, může doplnit ještě microgreens a kyselou okurkou.

Další recepty