Cuketový nákyp se sýrem


Připraveno za
60 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
  • Vegetarián
Rychlý letní oběd z cukety a mozzarelly vám jistě bude chutnat teplý i studený. Cuketový nákyp je totiž perfektní volba pro horké letní dny. Zabalit ho můžete i s sebou do práce či na výlet. Hotový bude během chvilky a uvidíte, že se po něm jen zapráší.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 500 g
    Cuketa
  • 100 g
    Mozzarella
  • 6 lžíce
    Špaldová celozrnná mouka
  • 3 ks
    Čerstvá BIO vejce 6 ks M
  • 1 lžíce
    Olej
  • 1 ks
    Cibule bílá
  • 2 stroužky
    Česnek balený
  • 1 balení
    Kypřicí prášek do pečiva
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvé bylinky

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Cuketu omyjte, osušte a nastrouhejte nahrubo, poté nahrubo nastrouhejte mozzarellu nebo jiný sýr podle chuti.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Cibuli nakrájejte nadrobno a prolisujte česnek. Čerstvé bylinky nasekejte najemno.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Nastrouhanou cuketu, mozzarellu, cibuli, vejce, česnek a bylinky smíchejte se špaldovou nebo žitnou moukou a vlijte do vymazané a vysypané zapékací mísy.
  4. accessibility.recipes.cookingstep

    Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 40 minut nebo dokud nákyp nebude zlatavý.

    Před podáváním nechte mírně vychladnout, nákyp se vám bude lépe krájet.

  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Servírujte s pečenými bramborami a lehkým zeleninovým salátem.

Další recepty