Chilli s pohankou


Připraveno za
45 min
Náročnost

Kategorie
  • Hlavní jídla
  • Večeře
Vyzkoušejte si doma připravit vyvážené jídlo, které vás zasytí, a navíc si na něm skvěle pochutnáte. Chilli s pohankou pro vás připravila nutriční terapeutka Tereza Havlínová. Tak už na nic nečekejte a pusťte se do příprav této exotické dobroty.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

  • 1 lžíce
    Olivový olej
  • 1 ks
    Cibule, nakrájená na jemno
  • 2 stroužky
    Česnek, prolisovaný
  • 1 ks
    Mrkev, na kostičky
  • 1 ks
    Paprika, na kostičky
  • 1 hrnek
    Pohanka
  • 2 hrnky
    Zeleninový vývar
  • 1 plechovka
    Drcená rajčata
  • 2 lžičky
    Římský kmín, drcený
  • 0.5 lžičky
    Chilli, podle chuti
  • 0.5 lžičky
    Uzená paprika
  • 1 lžička
    Oregano
  • 0.5 lžičky
    Sůl
  • 1 lžíce
    Javorovvý sirup
  • 1 plechovka
    Červené fazole, propláchnuté
  • 1 lžíce
    Lahůdkové droždí
  • K podávání: zakysaná smetana, avokádo, koriandr, tortilla chipsy

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Ve velké pánvi si rozehřejte olej. Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Opékejte 3–5 minut a občas promíchejte.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Přidejte mrkev, papriku a opékejte dalších 5 minut.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Pak přidejte pohanku, vývar, rajčata z plechovky, koření, sůl a javorový sirup. Přiveďte k varu a nechte zakryté pobublávat 20 minut. Pak zkontrolujte, jestli je pohanka dostatečně měkká, ale ne rozvařená.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Nakonec vmíchejte fazole a lahůdkové droždí a ještě 5 minut povařte. Dochuťte, ozdobte a můžete podávat.

Další recepty