Tipy na obložené chlebíky – rychlá večeře i svačina
Kdo by chtěl v létě ztrácet čas se zdlouhavým vařením? Připravili jsme proto pro vás tipy na rychlou večeři nebo svačinu, kterou ocení celá rodina. Obložené chleby se dají připravit na tolik způsobů, že si každý přijde na své!
Najdete tu kombinace, které dobře znáte, ale i nové, které vás překvapí. Inspirujte se chutěmi, které jsme pro vás vymysleli a nebojte se experimentovat.
Chléb si můžete opéct v topinkovači nebo jako topinku, aby krásně křupal. V každém případě jde o ideální způsob, jak zužitkovat zbylé uzeniny, sýry a zeleninu. Díky tomu zabráníte i zbytečnému plýtvání jídlem.
Postup je velmi jednoduchý, chléb nakrájíte a obložíte vybranými ingrediencemi. Používat nemusíte jen klasický chléb nebo toustový chléb. Klidně si můžete vybrat i jiné druhy pečiva. Který druh pečiva je nejlepší a nejzdravější? Na to se můžete podívat do článku od nutriční terapeutky Terezy Havlínové.
Tipy na obložené chleby:
- mozzarella, bazalka, rajče
- bio zeleninová pomazánka, olivy, bazalka
- avokádo, nakládaná červená cibule, římský kmín
- hrášek, lučina, tymián, česnek
- žervé, kopr, uzený losos
- vajíčková pomazánka, ředkvičky, pažitka
- parmská šunka, olivová tapenáda, koriandr
- uherský salám, kyselá okurka, hořčice, cibule
- skyr, maliny, máta
- máslo, niva, ostružiny
- hráškový tvaroh, ředkvička, tymián
Fantazii se ovšem meze nakladou, varianty můžete obměňovat podle své chuti i obsahu lednice či spíže. Uvidíte, že i z mála dokážete během chvilky vykouzlit skvělé občerstvení.