Voňavý jablečný cider


Připraveno za
10 min
Náročnost

Kategorie
  • Nápoje a koktejly
Jablečný cider známe především z letních posezení. Naučte se ho ale pít podle nás trochu jinak a dopřejte si ho třeba během zimních měsíců. Jakmile ho vyzkoušíte, nebudete chtít jiný.

Suroviny

Suroviny na
 
porce

Cider
  • 1 l
    Jablečný cider
  • 1 svitek
    Skořice
  • 2 hvězdičky
    Anýz
  • 4 ks
    Tobolka kardamomu
  • 0.5 lžičky
    Mletý zázvor
  • 0.25 lžičky
    Muškátový oříšek
  • 3.5 lžíce
    Třtinový cukr

Zdobení
  • 1 ks
    Jablka červená
  • 1 lžíce
    Třtinový cukr
  • 0.5 lžičky
    Skořice

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Jablečný cider nalijte do hrnce a zahřejte na středním plameni.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Přidejte skořici, anýz, pomletý kardamom, zázvor a muškátový oříšek.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Jakmile začne cider vřít, přidejte cukr, zamíchejte a povařte asi ještě 5 minut.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Navlhčete okraje sklenic a otřete je v cukru smíchaném se skořicí.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Jablko umyjte, nakrájejte na tenké plátky, ozdobte jimi sklenice a vlijte do nich uvařený jablečný cider.